Το κουνέλι… φρικασέ

Μπορεί να μην είναι Πάσχα, αλλά επειδή οι περισσότεροι αγαπούν το φρικασέ, αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε και τη γαλλική του εκδοχή, με… κουνέλι! Είναι και αυτός ένας τρόπος, για να ανανεώσετε τις παλιές, σκονισμένες συνταγές σας!

Υλικά (για 4 άτομα)

60 γρ ελαιόλαδο ή βούτυρο (το προτιμούν οι Γάλλοι)
1 κουνέλι κομμένο σε 8 κομμάτια
200 γρ μανιτάρια κομμένα σε χοντρά κομμάτια ή και ολόκληρα αν θέλετε
1/3 φλιτζανιού λευκό κρασί
2/3 φλιτζανιού ζωμό κότας
1 μπουκετάκι με λίγα μυρωδικά (μαϊντανό, δεντρολίβανο, θυμάρι)
½ φλιτζάνι πηχτή κρέμα γάλακτος
2 κρόκοι
Αλάτι και πιπέρι

Ζεστάνετε το μισό από το λάδι ή το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα, αλατοπιπερώστε το κουνέλι και ροδίστε το, γυρνώντας τα κομμάτια μια φορά. Βγάλτε τα από την κατσαρόλα και αφήστε τα στην άκρη. Προσθέστε στο σκεύος το υπόλοιπο λάδι ή  το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια ώσπου να ροδίσουν.

Τοποθετήστε ξανά το κουνέλι στην κατσαρόλα μαζί με τα μανιτάρια. Ρίχνετε το κρασί και βράστε για 2 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό και το μπουκετάκι με τα μυρωδικά. Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε το κουνέλι σε πολύ σιγανή φωτιά, για 40 λεπτά.

Στη συνέχεια, βγάλτε το μαγειρεμένο κουνέλι και τα μανιτάρια από την κατσαρόλα και τα διατηρείστε τα ζεστά. Πετάξτε το μπουκέτο με τα μυρωδικά, αποσύρετε από από το μάτι της κουζίνας, αναμείξτε την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους και ρίξτε το μίγμα αυτό μέσα στην κατσαρόλα με το ζωμό του μαγειρέματος.

Ξαναβάλτε την κατσαρόλα πάνω σε σιγανή φωτιά και ανακατέψτε ζωηρά για 5 λεπτά, έως ότου πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Μην αφήσετε τη σως να βράσει, γιατί το αβγό θα σφίξει και θα γίνει ομελέτα. Στο τέλος δοκιμάστε να προσθέστε όσο αλάτι ή πιπέρι εσείς θέλετε.

Για να σερβίρετε, περιχύστε τα κομμάτια του κουνελιού και τα μανιτάρια με τη σάλτσα, που ετοιμάσατε.
Έτοιμο, λοιπόν, το γαλλικό φρικασέ κουνελιού!

Καλή επιτυχία!